Μηχανές Gottardo!

Posted by kosser 10/01/2017 0 Comment(s)

Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίστηκε η σιδηροδρομική κατασκευή του αιώνα!  Το μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου έχει μήκος 57 χλμ. βρίσκεται, που αλλού; στην Ελβετία και οι μηχανές που το πρωτοδιέσχισαν έγιναν ήδη ανάρπαστες.  Δείτε περισσότερα...

Το HMC προτείνει...
View this email in your browser

H κατασκευή του αιώνα!

Το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο του αιώνα είναι ... σιδηροδρομικό και λέγεται "Διάνοιξη Σήραγγας βάσης Gotthard"


Η Σήραγγα βάσης Γκόταρντ ή Γκοτάρντ (Gotthard Base Tunnel - GBT) είναι η μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου, μήκους 57,09 χιλιομέτρων. Η σήραγγα Γκόταρντ βρίσκεται στην Ελβετία, κάτω από τις Άλπεις και εξυπηρετεί τη σιδηροδρομική γραμμή Μιλάνου-Ζυρίχης. Η διάνοιξή της άνοιξε το 1996, η ολοκλήρωση της διάνοιξης έγινε το 2010 και η σήραγγα δόθηκε στην κυκλοφορία την 1η Ιουνίου 2016. Στις 11 Δεκεμβρίου 2016 ξεκίνησαν τα εμπορικά δρομολόγια στο τούνελ.  Είναι μια από τις τρεις σήραγγες που βρίσκονται κάτω από την οροσειρά Σαιν Γκοτάρντ (Saint-Gotthard Massif). Οι άλλες δυο είναι η Σιδηροδρομική σήραγγα Γκόταρντ (Gotthard Rail Tunnel) του 1881 και η Οδική σήραγγα Γκόταρντ (Gotthard Road Tunnel) του 1980. Η κατασκευή της αποφασίστηκε και εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το 1992. λόγω της αύξησης της κίνησης στο άξονα βορρά-νότου μέσω των Άλπεων, φτάνοντας τις υπάρχουσες δομές στο όριο των δυνατοτήτων τους. 
Στην τελετή εγκαινίων του τούνελ που έγινε την 1η Ιουνίου 2016 οι πρώτοι συρμοί που διέσχισαν το τούνελ είχαν επικεφαλής τις πιο εμβληματικές ηλεκτρομηχανές των ελβετικών σιδηροδρόμων.  Για τον μεν επιβατικό συρμό την Re460 ενώ για τον εμπορευματικό συρμό την Re4/4.  Και οι δύο αυτές ηλεκτρομηχανές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του τροχαίου υλικού που διαθέτουν οι ελβετικοί σιδηρόδρομοι και ουσιαστικά σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος του φόρτου σε καθημερινή βάση.
Οι συγκεκριμένες μηχανές κυκλοφόρησαν σε μοντέλο σε κλίμακα 1:87 από τη Marklin και τη Roco και γρήγορα έγιναν ανάρπαστες. Η Roco, λόγω της εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης, προχώρησε σε μερική επανέκδοση των μηχανών αυτών με βάση πρόσθετες παραγγελίες που τέθηκαν στο εργοστάσιό της.
Το HMC σας δίνει τώρα τη δυνατότητα να αποκτήσετε τις εμβληματικές αυτές μηχανές για σύστημα Marklin/AC, εφοδιασμένες με ψηφιακούς decoders, φώτα LED και πλήρη σειρά ήχων.
Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες και επωφεληθείτε των μοναδικών ευκαιριών του τριημέρου των "Φώτων" αποκλειστικά για αγορές από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.marklin.gr. 
 
H ηλεκτρομηχανή σειράς Re460 Gottardo 2016 την ημέρα των εγκαινίων του τούνελ ετοιμάζεται για την επιβίβαση των 1000 Ελβετών πολιτών που κληρώθηκαν ως οι πρώτοι επιβάτες του συρμού που διέσχισε το τούνελ.  ΣΗΜ:  Με αυτόν τον τρόπο οι Ελβετικοί Σιδηρόδρομοι τίμησαν τους Ελβετούς Πολίτες που συνέβαλαν στη χρηματοδότηση του έργου.
Δείτε σε αυτό το σύντομο φιλμ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στην σύγχρονη ιστορία του σιδηροδρόμου
Για το τριήμερο των Φώτων από  Παρασκευή 6 Ιανουαρίου έως και Κυριακή 8 Ιανουαρίου το HMC σας προσφέρει τη δυνατότητα να αγοράσετε τις επετειακές μηχανές Gottardo 2016 της Roco (για το σύστημα Μarklin/AC) με έκπτωση.  Η προσφορά ισχύει για αγορές ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.marklin.gr και δεν συνδυάζεται με άλλες εκπτώσεις-προσφορές-προωθητικές ενέργειες.
RO79253
Επετειακή μηχανή Gottardo 2016 για τη λειτουργία του μεγαλύτερου τούνελ στον κόσμο
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
Μηχανή Re4/4, με ψηφιακό decoder DCC για σύστημα AC/Marklin, φώτα LED εμπρός-πίσω, πλήρη σειρά ήχων, αθόρυβο μοτέρ
 
Από 369,95€
Μόνο 299,95€
 
RO79279
Επετειακή μηχανή Gottardo 2016 για τη λειτουργία του μεγαλύτερου τούνελ στον κόσμο
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
Μηχανή Re460, με ψηφιακό decoder DCC για σύστημα AC/Marklin, φώτα LED εμπρός-πίσω, πλήρη σειρά ήχων, αθόρυβο μοτέρ
 
Από 369,95€
Μόνο 299,95€
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΩΝ
 

ΤΙΜΗ ΣΕΤ 550€!!!

(ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΕΤ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ GOTTSET ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟ www.marklin.gr)
GSA HELLENIC MODELLING CENTER P.C. 
HELLENIC MÄRKLIN CLUB

120 Iraklitou Str.-15238 Halandri- Hellas
Tel: +302110121992  Fax: +302110121993
Email: info@marklin.gr  URL: www.marklin.gr
Facebook: www.facebook.com/HMCHellenicMaerklinClub
TV Channel on YouTube:  GSA HMC