Νέα ρεκόρ για τις Ελληνικές V60!

Posted by kosser 08/02/2016 0 Comment(s)

H Ελληνική V60-ΟΣΕ καταρρίπτει και νέα ρεκόρ. Από τις 20 Ιανουαρίου ανήκει πλέον στο πάνθεον των συλλεκτικών μοντέλων της Μärklin με καταχώρηση στο Τεύχος Νο. 1 του Insider News 2016.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το άρθρο (στα Γερμανικά)

Το HMC προτείνει...
HMC recommends ...
View this email in your browser

H Ελληνική V60 της Μärklin και πάλι στο προσκήνιο!
Νέα ρεκόρ για την ελληνική ντηζελάμαξα και το Hellenic Märklin Club! 

 

H ελληνική ντηζελάμαξα V60- ΟΣΕ της Μärklin, καταρρίπτει πλέον ολοένα και περισσότερα ρεκόρ!  Μετά την πρωτοφανή εμπορική επιτυχία του μοντέλου, έρχεται η σειρά της αναγνώρισης μέσα από δεύτερο (την πρώτη στα χρονικά του Märklin Magazine) συνεχόμενο, εκτενές αφιέρωμα στην υλοποίηση του μοναδικού αυτού σχεδίου.  Με τίτλο "Ελληνογερμανική Σιδηροδρομική Φιλία" το περιοδικό Μärklin Magazine, στην έκδοσή Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2016, αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια στην προσπάθεια του HMC για την έκδοση της πρώτης ελληνικής μηχανής από τη Märklin.  Σταχυολογούμε μερικά από τα κύρια σημεία του άρθρου σε μετάφραση στα ελληνικά:
 Με ένα ειδικό μοντέλο για την Ελλάδα που ξεπέρασε τους ελληνογερμανικούς κλυδωνισμούς των σχέσεων η Μärklin τιμάει για πρώτη φορά μία μηχανή του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ)- αφορμή για μία μοναδική συνάντηση του μοντέλου και του πρωτότυπου

- Ο Πρόεδρος του ΟΣΕ Δρ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και η εκπρόσωπος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα Doris Tippmann γιόρτασαν μαζί με το Hellenic Märklin Club μια ανεπανάληπτη πρεμιέρα.
- Για πάνω από 50 χρόνια η "Κυρία των Ελιγμών" προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδος από τη Θράκη έως την Πελοπόννησο.
- Συνολικά 30 μηχανές παρελήφθησαν από τον ΟΣΕ και κυρίως χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται στα μηχανοστάσια Αθηνών και Θεσσαλονίκης
- Υπό την ευθύνη και καθοδήγηση του HMC, που έκανε την βασική έρευνα και τεκμηρίωση του μοντέλου η Μärklin στο Göppingen πέτυχε ένα μεγαλοπρεπές αποτέλεσμα.
- Για πρώτη φορά συναντήθηκαν το πρωτότυπο και το μοντέλο (της Α-102) για να διαπιστωθεί πόσο πολύ μοιάζουν σε κάθε λεπτομέρεια.  
- Ο κος Timo Eberle Διευθυντής Προϊοντικής Παραγωγής της Μärklin και ο κος Guido Meißner του Meises Modellbahn Center ήταν επίσης παρόντες.  Μαζί με τον οικοδεσπότη κο. Συμεών Γεωργιάδη, εκπρόσωπο του HMC και πολλούς φίλους του σιδηροδρόμου μπόρεσαν να θαυμάσουν από κοντά ένα εξαιρετικής λεπτομέρειας διόραμα Märklin C-Gleis της εποχής ΙV και βέβαια να κάνουν μία βόλτα με την τιμώμενη της ημέρας την V60 που με τη φροντίδα του ΟΣΕ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.
- Η ιστορία αυτής της ιδιαίτερης ελληνο-γερμανικής σιδηροδρομικής φιλίας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με τις ίδιες τις μηχανές:  όλα ξεκίνησαν με ένα πρωταπριλιάτικο αστείο!  Στις 1 Απριλίου του 2014 το HMC ανακοίνωσε ότι η Μärklin θα κατασκεύαζε για πρώτη φορά μια μηχανή ΟΣΕ.  Πολλοί φίλοι τρενομοντελιστές θέλησαν να παραγγείλουν την μηχανή αλλά απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο.  Όμως οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις αποτέλεσαν το ερέθισμα για το HMC.  To HMC πήρε συνεντεύξεις από μηχανοδηγούς V60, επισκέφθηκε μηχανοστάσια, μουσεία και σταθμούς, τράβηξε φωτογραφίες και τεκμηρίωσε με ακρίβεια κάθε τεχνική και οπτική λεπτομέρεια της μηχανής.  Εν συνεχεία συνέταξε έναν πλήρη φάκελο που με τη συνδρομή του κου Guido Meißner βρήκε ανταπόκριση και υποστήριξη από τη Διοίκηση της Μärklin.  Αποτέλεσμα: η V60 εποχής ΙV σε χρώματα ΟΣΕ και με πολλές επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως μεταξύ άλλων αυθεντική ραδιοεπικοινωνία στα ελληνικά!
- Προσοχή όμως!  Οι τρενομοντελιστές και ιδιαίτερα οι συλλέκτες πρέπει να σπεύσουν!  Παράχθηκαν μόλις 500 τεμάχια και μάλιστα 250 με αρίθμηση Α-102 και 250 με αρίθμηση Α-113 και σύντομα θα είναι ιστορία!

Εκτός από το εκτενές αφιέρωμα στο Märklin Magazine οι ελληνικές V60 πλέον καταχωρήθηκαν στο Πάνθεον των ειδικών-συλλεκτικών μοντέλων της Μärklin μέσα από τις σελίδες του Märklin Insider News. Παραθέτουμε απόσπασμα από το τεύχος Νr. 1 του έτους 2016.

 

To απόσπασμα από την έκδοση του Märklin Insider News No. 1/2016 που περιέχει τις ειδικές εκδόσεις της μηχανής V60 της Märklin αποκλειστικά για την Ελλάδα.