Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Τρενομοντελισμού

Posted by hmcadmin 25/11/2019 0 Comment(s)

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Τρενομοντελισμού 
HMC Χαλάνδρι
ΑΝΟΙΚΤΑ 10:00-16:00
Σάββατο 30/11 και Κυριακή 1/12 

 

Κάθε χρόνο στις 2 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Τρενομοντελισμού. Το ωραιότερο χόμπι έχει κι αυτό πλέον την "ημέρα" του.  

H πρώτη μέρα για το υπέροχο χόμπυ του μοντελισμού τρένων ξημέρωσε το 1829 όταν ο μεγάλος συγγραφέας της Γερμανίας, Johann Wolfgang von Goethe (Γκαίτε) δέχθηκε ως δώρο από Άγγλους φίλους του μια μινιατούρα τρένου του περίφημου "Rocket" της πρώτης ατμομηχανής που κατασκεύασε ο Άγγλος μηχανικός και εφευρέτης George Stephenson.  Το δώρο αυτό ο Γκαίτε το έδωσε στα εγγόνια του.
Στη δεκαετία του 1880 κατασκευάστηκε το πρώτο ηλεκτρικό τρένο μινιατούρα και συγχρόνως η πρώτη μακέτα τρένου σε κατάστημα παιχνιδιών.  

Έχουν περάσει σχεδόν 130 χρόνια από τότε που η εταιρεία Märklin παρουσίασε στη διεθνή έκθεση της Λειψίας μια μηχανή με βαγόνια, η οποία μπροστά από έκπληκτο κοινό έκανε γύρους σε μια μακέτα με γραμμές.  Ήταν το πρώτο συστηματικό ηλεκτρικό τρένο μινιατούρας που κατασκευάστηκε και συγχρόνως το έναυσμα για να ξεκινήσει η σειριακή παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων τρένων.  Σήμερα, μετά από περισσότερα από 100 χρόνια το υπέροχο χόμπυ του τρενομοντελισμού έχει βρει τη θέση του κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και στις καρδιές των πατεράδων, των γιών και των εγγονών. 

Τις τελευταίες δεκαετίες πολλοί προέβλεψαν το "τέλος του χόμπυ του τρενομοντελισμού".  Όμως το χόμπυ παραμένει τόσο ζωντανό όσο ποτέ.  Οπωσδήποτε απέκτησε μεγάλο ανταγωνισμό στα παιδικά δωμάτια από το Playstation και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ωστόσο μέσω της νέας τεχνολογίας προσφέρει νέες συγκινήσεις και εμπειρίες και παραμένει αδιαμφισβήτητα ένα χόμπυ για όλες τις ηλικίες.  Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε οι ολοένα αυξανόμενοι αριθμοί επισκεπτών στις εκθέσεις τρενομοντελισμού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι επισκέπτες κυριολεκτικά δεν χορταίνουν να βλέπουν τις υπέροχες μακέτες που εκτίθενται.

Η Märklin εκδίδει κάθε χρόνο με διαφορετικό μοτίβο ένα αναμνηστικό βαγόνι.  Το HMC εξασφάλισε περιορισμένο αριθμό των συλλεκτικών αυτών βαγονιών που μπορείτε να αγοράσετε παρακάτω.  Τα βαγόνια προβλέπεται να έρθουν στα καταστήματα HMC σε Χαλάνδρι και Καλαμαριά την εβδομάδα 2 έως 6 Δεκεμβρίου. Προλάβετε να προαγοράσετε γιατί είναι ήδη εξαντλημένα στο εργοστάσιο. 
Τα καταστήματα HMC γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Τρενομοντελισμού με μοναδικές εκδηλώσεις.  Το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου το κατάστημα HMC Χαλανδρίου θα είναι ανοικτό από τις 10.00 έως τις 16.00 το απόγευμα για το πρώτο Märklin Info Weekend.  Στον διήμερο αυτό μαραθώνιο σεμιναρίων μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα "άγνωστα" που σας φοβίζουν γύρω από το χόμπυ του τρενομοντελισμού.  Στο Märklin Info Weekend:
- θα μάθετε πως να συντηρείτε μια μηχανή Märklin
- θα δείτε πως βάζουμε ηλεκτρομαγνήτες, φώτα και ψηφιακούς αποκωδικοποιητές στις διασταυρώσεις μας
- θα μάθετε όλες τις βασικές αλλά και μερικές πιο προχωρημένες λειτουργίες με την ψηφιακή κονσόλα Mobile Station
- θα μάθετε πως να χρησιμοποιείτε την ψηφιακή κονσόλα Central Station 3
- θα γνωρίσετε όλα τα είδη σημάτων και θα μάθετε που και πως χρησιμοποιούνται στη μακέτα, ενώ θα μπορέσετε και να τα τοποθετήσετε στη γραμμή κάνοντας την αντίστοιχη σύνδεση και ελέγχοντας τη λειτουργία τους στο σταμάτημα μιας ψηφιακής μηχανής
- θα μάθετε πως "κόβουμε" τις γραμμές Μärklin ή αντίστοιχα τις γραμμές Trix για να δημιουργήσουμε γραμμές επαφής, πρώτο βήμα για τα σήματα κατάληψης και την αυτοματοποίηση της μακέτας μας
- θα μπορέσετε να ρωτήσετε και να λάβετε πρακτικές απαντήσεις σε ότι τεχνικά ή άλλα ερωτήματα έχετε γύρω από το χόμπι σας, από τους πιο ειδικούς στη Märklin στην Ελλάδα
Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να μάθετε τα πάντα γύρω από το αγαπημένο σας χόμπυ και την Märklin το Σαββατοκύριακο 30/11 και 1/12.  Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο Μärklin Info Weekend κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: 
 

Διαβάστε περισσότερα για το Märklin Info Weekend κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
 

Σάββατο 30/11 &
Κυριακή 1/12 
το HMC Χαλανδρίου 

ΑΝΟΙΚΤΟ 10:00-16:00

Marklin 44260
Βαγόνι για την Διεθνή Ημέρα Τρενομοντελισμού
Limited Series (εξαντλημένο στο εργοστάσιο)
Τιμή ΗΜC: 16,82€
 
 
 
Loading...