Vectron ΟΣΕ 4x4

Posted by kosser 07/04/2018 0 Comment(s)

H Vectron ΟΣΕ από τη Märklin έρχεται τώρα σε έκδοση 4x4 για να μεταφέρει τα πιο βαριά εμπορευματικά τρένα Επωφεληθείτε της επετειακής προσφοράς που ισχύει αποκλειστικά για τoυς μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Το HMC προτείνει...
HMC recommends...
View this email in your browser
 

Vectron 4x4!

Θηριώδης ισχύς για κάθε είδους φορτία !

Ποιος είπε ότι η κίνηση 4x4 αφορά μόνο τα αυτοκίνητα;  Και στο σιδηρόδρομο η μετάδοση της κίνησης σε περισσότερους του ενός άξονες, επιτρέπει μεγαλύτερες ελκτικές αποδόσεις έτσι ώστε και τα πιο βαριά εμπορευματικά τρένα να μπορούν να κινούνται απρόσκοπτα ακόμη και σε σημεία του δικτύου με αυξημένες κλίσεις.
Για τους "μερακλήδες της κίνησης σε 4 άξονες" το HMC δίνει τώρα την ευκαιρία να αποκτήσουν δύο συλλεκτικές Vectron ΟΣΕ 36190.001 και 36190.002 για αναπαράσταση κίνησης 4x4 και για θηριώδη ελκτική δύναμη ώστε να μπορούν να έλξουν πολλά πολλά εμπορευματικά βαγόνια.
Η δυνατότητα διπλής έλξης δίνεται σε όλα τα συστήματα ελέγχου της Märklin ακόμη και στο ψηφιακό σύστημα 6021 (Control Unit).  Αρκεί να θέσουμε τη διεύθυνση και των δύο μηχανών στο πρωτόκολλο Motorola (MM2) στην ίδια ψηφιακή διεύθυνση (π.χ. 10).  Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθούμε και για την επίτευξη διπλής έλξης στο Mobile Station 2 (εκεί ωστόσο χρειάζεται προηγουμένως να απενεργοποιήσουμε το πρωτόκολλο mfx για να μην αναγνωριστούν οι μηχανές ως mfx αλλά με το πρωτόκολλο ΜΜ2).  Η πιο εύκολη διαδικασία διπλής έλξης επιτυγχάνεται βεβαίως με την κονσόλα Central Station 2 ή Central Station 3 όπου απλά επιλέγουμε εισαγωγή νέας μηχανής> create MU (multiple unit) set και επιλέγουμε στη συνέχεια τις μηχανές εκείνες που θα συναποτελέσουν την διπλή ή την πολλαπλή έλξη.  Με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε εντολή δίνουμε εισακούγεται και από τις δύο μηχανές και αυτές ανταποκρίνονται συγχρόνως αναπαριστώντας πιστά τη διπλή έλξη όπως και στο πρωτότυπο.
H ελκτική δύναμη της Vectron με βάση τις δοκιμές έλξεως σε συνδέσμους τρενομοντελιστών της Γερμανίας επαρκεί για την έλξη 8-10 εμπορευματικών βαγονιών σε επίπεδη επιφάνεια.  Με μια διάταξη 4x4 γίνεται δυνατός ο διπλασιασμός της δύναμης έλξεως ώστε να μπορεί να σύρει μέχρι και 16-20 εμπορευματικά βαγόνια με διπλά φορεία.  Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις ελληνικές Vectron της Märklin σε διπλή έλξη στη μακέτα των Φίλων Märklin Ελλάδος στο Σ.Σ.Αφιδνών.

Και για να συνδυάσετε τις Vectron με επιβατικά βαγόνια πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την πλήρη γκάμα των νέων ελληνικών επιβατικών βαγονιών
Δείτε τα ελληνικά εμπορευματικά βαγόνια που μπορούν να συνδυαστούν με τις Vectron
Για όσους ή όσες θέλουν να αποκτήσουν τις ελληνικές Vectron για διπλή έλξη τα καταστήματα HMC κάνουν μια ειδική προσφορά μόνο για το μήνα Απρίλιο:

Για τα 5 χρόνια λειτουργίας του καταστήματος HMC Χαλανδρίου και τα 2 χρόνια λειτουργίας του καταστήματος HMC Καλαμαριάς οι Vectron ΟΣΕ της Märklinπροσφέρονται όλο το μήνα Απρίλιο σε ειδική προσφορά διπλής έλξης με έκπτωση 25€.  Έτσι μπορείτε να αποκτήσετε και τις δύο μηχανές μαζί με 474,90€ αντί της κανονικής τιμής των 499,90€.
Επιπλέον μαζί με το πακέτο των δύο μηχανών προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο Schuco  SC452631700HMC ειδικά κατασκευασμένο για τους Φίλους Μärklin Ελλάδος σε κλίμακα Η0 (1:87) και μόλις 1000 τεμάχια παγκοσμίως καθώς και το 1o τεύχος του περιοδικού Train Modelling Magazine (TMM0117)που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 (πριν εξαντληθεί και γίνει συλλεκτικό).
Αλλά και για τους φίλους που έχουν ήδη αγοράσει τη μία από τις δύο μηχανές, θα μπορέσουν - εφόσον επιθυμούν- να αγοράσουν και τη δεύτερη εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση των 25€ μόνο για όσο διάστημα διαρκεί η προσφορά (έως και τις 31 Μαίου 2018).
Προσοχή στους όρους και τις προϋποθέσεις
1.  Η προσφορά της έκπτωσης 25€, πλέον το ΔΩΡΟ αυτοκίνητο Schuco ισχύει και μόνο για το συνδυασμό των μηχανών 36190.001 και 36190.002. 
2. Η προσφορά ισχύει και για όσους έχουν αγοράσει τη μία από τις δύο μηχανές και εφόσον επιθυμούν να αγοράσουν και την άλλη.  Στην περίπτωση αυτή η τιμή της δεύτερης μηχανής διαμορφώνεται στα 224,95€. 
3.  Το δωρεάν αυτοκίνητο Schuco (SC452631700HMC) και το επετειακό 1ο τεύχος του περιοδικού ΤΜΜ0117 προσφέρεται μόνο στην περίπτωση της αγοράς του πακέτου των δύο μηχανών.
4.  Οι προσφορές δεν συνδυάζονται με άλλες εκπτώσεις ή προωθητικές ενέργειες των καταστημάτων HMC και με το πρόγραμμα επιβράβευσης αγορών HMC Bonus.
5.  Οι προσφορές ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για την περίοδο έως 31 Μαίου οπότε και εορτάζονται οι επέτειοι για τα 5 και 2 χρόνια αντίστοιχα των καταστημάτων HMC Χαλανδρίου και Καλαμαριάς.
6.  Ειδικά για τις Vectron ΟΣΕ και για την αγορά του πακέτου των μηχανών ισχύει δυνατότητα εξόφλησης μέσω πιστωτικής κάρτας Visa ή Mastercard σε 5 άτοκες δόσεις.  Για την αγορά μίας μηχανής προσφέρονται 2 άτοκες δόσεις.
 
Märklin 36190.001_002

Anniversary Set Vectron OSE 4x4
Επετειακό Σετ Vectron ΟΣΕ 4x4


märklin 36190.001 & 36190.002

Τιμή HMC: 499,90€

Τιμή Προσφοράς για τις επετείους των καταστημάτων HMC έως 31 Μαίου

Τιμή Προσφοράς: 474,90€

Ηλεκτρομηχανές Vectron βαμμένες στα χρώματα του ΟΣΕ εποχής VI
με πλήρη σειρά ήχων, φώτα LED, κίνηση (καθεμία) και στους τέσσερις άξονες, ψηφιακό decoder mfx, κατασκευασμένες σχεδόν εξ ολοκλήρου από χυτό μέταλλο, με 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή, περιορισμένη σειρά 250 τεμαχίων παγκοσμίως από κάθε αρίθμηση.
Οι μηχανές είναι εφοδιασμένες και με πρωτοτυπικούς ήχους αναγγελίας σταθμού Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και χαρακτηριστικούς ήχους ραδιοεπικοινωνίας Σταθμαρχείων και Μηχανοδηγών.
Η μηχανή 36190.001 φέρει αρίθμηση 130.010 με Έδρα: Θεσσαλονίκη
Η μηχανή 36190.002 φέρει αρίθμηση 130.009 με Έδρα: MAI (Μηχανοστάστιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη)
Και οι δύο μηχανές συνδυάζονται σε διπλή έλξη δημιουργώντας ένα σύστημα κίνησης 4x4 με κίνηση συνολικά σε 8 άξονες που αρκεί για να κινήσει με ευχέρεια συρμούς αποτελούμενους από 16 και πλέον εμπορευματικά βαγόνια.