Εκδήλωση για την παρουσίαση της V60

Posted by kosser 28/10/2015 0 Comment(s)

H V60-ΟΣΕ της Märklin   

γράφει ... ιστορία  

Σε μία εκδήλωση που την πλαισίωσε ένας ασυνήθιστα ηλιόλουστος καιρός, η ελληνική τρενομοντελιστική κοινότητα και οι φίλοι της Märklin υποδέχθηκαν τηνελληνική V60 της Märklin!  Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ των πολλών φίλων της Μärklin και του σιδηροδρόμου, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ Δρ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλοςη εκπρόσωπος του Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα κα Doris Tippmannο Διευθυντής Παραγωγής της Märklin κος Timo Eberleο Εκπρόσωπος της Εμπορικής Πρωτοβουλίας Märklin κος Guido Meissner και ο Πρόεδρος των Φίλων Μärklin Ελλάδος κος Συμεών Γεωργιάδης.  Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ρουφ σε έναν χώρο που συνδυάζει την σιδηροδρομική με την καλλιτεχνική δραστηριότητα του "Τρένου στο Ρουφ".  Για πρώτη φορά συναντήθηκαν το πρωτότυπο της V60 του ΟΣΕ με το μοντέλο υπό κλίμακα 1:87, που με μεγάλη επιμέλεια κατασκεύασε η Märklin  τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την πολύχρονη σιδηροδρομική ιστορία και παράδοση της χώρας μας.  Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να επιβιβαστούν και να κινηθούν με το πρωτότυπο της δηζελάμαξας Α-102 τύπου V60 που, με φροντίδα του ΟΣΕ, κατέφθασε στο Σ.Σ. Ρουφ από το Μηχανοστάσιο Αγ. Ιωάννη Ρέντη (ΜΑΙ) όπου κατοικοεδρεύει.  Η εμφάνισή της, περιποιημένη και βαμμένη σίγουρα δεν πρόδιδε τα 50 και πλέον χρόνια ζωής της.  Δίπλα στο πρωτότυπο της V60, λεωφορείο ΚΤΕΛ μάρκας Mercedes που ευγενώς διατέθηκε από τους φίλους ιστορικών λεωφορείων συμπλήρωσε την εικόνα των πρωτοτύπων της εκδήλωσης.  Παράλληλα όμως οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση απόλαυσαν τα μοντέλα των μηχανών 37600.001 (Α-102) και 37600.002 (Α-113) να επιχειρούν ελιγμούς και μεταφορά συρμών σε λειτουργικά και στατικά διοράματα 
ελληνικού θέματος που πρόσφεραν στην εκδήλωση
 ο Χρήστος Κορδάτος,Δημήτρης Κάτσικας και Γιάννης Χαζάπης.  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το ιστορικό από τη σύλληψη της ιδέας έως την ολοκλήρωση του εγχειρήματος παραγωγής της ελληνικής V60 σε μοντέλο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον εκπρόσωπο της Διοίκησης της Märklin στη συλλεκτικότητα και την κατασκευαστική αρτιότητα του συγκεκριμένου μοντέλου με το πλήθος λειτουργιών που το διακρίνει και τη στιβαρή κατασκευή!   Η επισήμανση του Προέδρου του ΟΣΕ Δρ. κου Θεοφανόπουλου στην ομιλία του ότι ο τρενομοντελισμός είναι έκφραση τέχνης αποτέλεσε το επισφράγισμα μια προσπάθειας που μόλις ξεκίνησε με τη σύσταση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Φίλοι Märklin Ελλάδος και που στόχο έχει να διαδώσει τη χαρά του τρενομοντελισμού σε κάθε ελληνικό σπίτι.  Με το σύνθημα "ένα τρένο Märklin γίνεται χόμπυ μιας ζωής" οι Φίλοι Märklin Ελλάδοςεπιχειρούν να κάνουν τους Έλληνες να αγαπήσουν το σιδηρόδρομο ... βάζοντάς τον στο σπίτι τους.  Λεπτομέρειες για το πως μπορείτε κι εσείς να γίνετε μέλη των Φίλων Märklin Ελλάδος (Hellenic Märklin Club) στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.club.marklin.gr

Δείτε Στιγμιότυπα από την εκδήλωση και διαβάστε το ρεπορτάζ από το χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης www.ysterografonews.gr.